Praktische informatie voor als u een skûtsje huurt

Wat mee te nemen?

  • Vrijetijdskleding, voldoende warm. Met laagjes kleding werkt heel goed, zoals een fleecetrui of windstopper. Schoenen met platte zool hebben de voorkeur. Pas op slippers in verband met stootgevaar voor de tenen tegen de stalen onderdelen van het schip.
  • Bij meerdaagse tochten: een slaapzak, kussen en sloop, hand/theedoeken
  • Regenkleding (wij hebben ook zeilbroeken aan boord)
  • Zwemkleding bij mooi weer

Veiligheid aan boord

Veiligheid voor onze gasten aan boord is onze grootste prioriteit. Voorafgaand aan de zeiltocht zal de schipper een uitleg en instructies geven met betrekking tot de veiligheid aan boord. Het is voor uw eigen belang dat u deze voorschriften tijdens de vaart goed in acht neemt.
  • De schipper is ervaren en bevoegd om groepen op skûtsjes te varen en zal altijd rekening houden met de gasten aan boord
  • Aan boord liggen reddingsvesten. Als er kinderen meegaan, graag van tevoren aangeven wat het gewicht is.
  • De schepen zijn goed in balans en gaan daarom niet heel scheef
  • U kunt niet zeeziek worden op de binnenmeren omdat er geen golfslag staat
  • Onze schepen verzekerd tegen cascoschade, wettelijke aansprakelijkheid en een ongevallendekking voor passagiers.
 

Vaargebied

Onze haven ligt in Sneek, op watersportboulevard 't Ges. Dagtochten zeilen wij voornamelijk op het Sneekermeer en omringende wateren. Bij meerdaagse tochten varen we door geheel Friesland: de Friese zuidwesthoek met haar ruime meren, het natuurgebied bij Eernewoude, het IJsselmeer en eventueel ook de Waddenzee.

Zeilen met kinderen

Skûtsjesilen met (jonge) kinderen is absoluut goed te doen zeer goed mogelijk is. Wij hebben reddingsvesten in alle maten, ook voor baby's. Laat u wel even van tevoren weten als er kinderen meegaan? Dan kunnen we hier rekening mee houden en reddingsvesten klaarleggen aan boord. 
 

Het weer

Wij zijn flexibel en kunnen met verschillende weersomstandigheden goed omgaan. Met al een klein zuchtje wind kunnen we al zeilen. Bij wat meer wind kunnen we reven (zeilen kleiner maken). En bij regen trekken we regenkleding aan en kunnen desnoods even binnen schuilen op de toerskûtsjes. Bij een weersvoorspelling van het KNMI van meer dan windkracht 6 Bft en / of >90% kans op regen gedurende de hele dag is het mogelijk om de tocht kosteloos te verschuiven naar een andere datum.
 

Meer praktische-informatie

Vaargebieden